begagnade bildelar

Bilen har havererat…igen…

Man blir så trött ibland. Nu är det andra gången (i år!) som jag behöver fixa bilen. Den börjar bli gammal nu. Det är oftare och oftare som något behöver bytas ut eller lagas. Det är synd för jag gillar verkligen min gamla Volvo.  Turligt nog har jag hittat ett ställe med begagnade bildelar till bra priser.  Eklunds Bildelslager. De har väldigt rimliga priser och då kan det kännas värt att byta ut de trasiga delarna istället för att skrota hela bilen.

Jag har en kompis som kan en hel del om bilar och han brukar hjälpa mig när jag har beställt hem bildelarna. Förra gången var det något vajsing med generatorn. Den här gången var det något skumt med kopplingen. Så han ska komma och titta på den i nästa vecka och se om det är något som går att byta ut. I så fall beställer jag den begagnade bildelen på nätet och så får han montera och dona efter bästa förmåga.

Hemsidan är som vilken webbshop som helst. Man klickar bara på vilka bildelar man vill köpa och så betalar man i kassan. Sedan skickas pinalerna hem. Det är smidigt att man inte längre behöver åka land och rike runt för att hitta bildelar när ens gamla Volvo havererar (för det gör gärna gamla volvos ofta!)

Men trots att det går smidigt att hitta begagnade bildelar på internet nuförtiden så känns det ändå halvjobbigt att bilen går sönder titt som tätt. Ju äldre den blir desto oftare blir det. Snart är det väl min egna Volvo som blir den där reservdelen som Eklunds säljer till andra. Om det ens finns något användbart på min Volvo kvar vid det laget. Eklunds skrotar även bilar, så när det blir riktigt illa med gamla Bettan så kommer hon att hamna där. Till dess kör vi lite bildels-transplantation. Jag hoppas bara på att det går att laga henne. Vi får se hur det blir nästa vecka. Håll tummarna!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *